Част от ограничителните мерки отпадат днес, 1 април.  В Бургас

...
Част от ограничителните мерки отпадат днес, 1 април.  В Бургас
Коментари Харесай

Без предпазни маски навън от днес в Бургас

Част от ограничаващите ограничения отпадат през днешния ден, 1 април. 
В Бургас отпада наложителното носене на защитни маски навън.
  Заради към момента усложнената епидемиологична конюнктура в Бургас има някои изключения от заповедта на министъра на опазването на здравето за разхлабване на ограниченията, реши Общинският спешен щаб за битка с Covid-19. Пенсионерските клубове остават затворени за посещаване, а в дневните обществени центрове за хора с увреждания ще се позволяват единствено самостоятелни занимания без групови лечения.

От 5 април всички детски градини на територията на община Бургас ще бъдат отворени, само че Общинскияj щаб приканва тези родители, които имат опция да обезпечат грижи за децата си в домашни условия, да го създадат, с цел да се лимитират контактите и скупчванията на хора.

Натоварването на Спешна помощ и здравните заведения в Бургас е към момента огромно. На денонощие на незабавните телефони се получават сред 180 и 200 повиквания . Към сегашния миг към момента има свободна леглова база в медицинските заведения, само че при увеличение броя на заболелите от ковид РЗИ – Бургас има подготвеност до края на седмицата да издаде заповед за разкриването на спомагателен брой кревати в лечебните заведения в региона.

В цялата страна театри, кина, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления ще одобряват гости при претовареност не повече от 30% от потенциала на пространствата, се показва в заповедта на здравния министър.

Клиентите в заведенията за хранене и забавление се позволяват единствено в откритите им площи при лимитирано работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключения са нощните заведения, бар клубовете, пиано питейните заведения бар-вариете и нощните питейни заведения,  които остават затворени до края на месец април.

От 1-ви до 12-ти април на магазините с чиста комерсиална повърхност над 300 квадратни метра, предлагащи нехранителни артикули, се позволява работа с клиенти единствено на откритите площи, прилежащи към комерсиалния обект..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР